Let's Play Guitar Center Eindhoven

Hoofdmenu

Tymon Kruidenier - gitaar

Tymon speelt al sinds zijn tienerjaren gitaar, geprikkeld door metal maar al snel ontdekte hij jazz/fusion.

 “Ik speel gitaar sinds mijn 16e. Begonnen in de metal maar al vrij snel ging mijn voorkeur uit naar jazz/fusion achtige muziek. In 2008 werd ik gevraagd om voor mijn favoriete band te komen spelen, de Amerikaanse prog band Cynic. Daar heb ik 2 albums mee opgenomen en getoerd door Europa, Noord Amerika, Mexico, Australië, en India. Exivious was mijn instrumentale band waarmee we 2 albums hebben uitgebracht in 2009 en 2013. Deze band hebben we onlangs afgesloten met een afscheidstour samen met Textures. Sinds 2014 heb ik een nieuwe band genaamd Our Oceans, waarbij ik ook zing naast het gitaarspelen. Zingen is mijn nieuwe passie en muzikale uitdaging.

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, namelijk Composition & Music Production, waar ik in 2008 ben afgestudeerd. Ik ben ook actief als producer / mixer voor andere bands.

Inmiddels geef ik al weer zo’n 15 jaar les, bij muziekscholen, maar ook via skype voor de internationale leerlingen. Als jij les bij mij hebt dan leer je wat jij wil leren! Ik probeer mijn leerlingen aan te sporen om zichzelf muzikaal te ontdekken. Plezier, connectie, expressie en ontdekking is waar het wat mij betreft om zou moeten gaan, en niet om hoeveel toonladders en akkoorden je kent!”

Tymon geeft bij ons les op donderdag en vrijdag, zowel overdag als 's avonds. Bel met 040-8796177 voor het inplannen van een gratis proefles.